geschiedenis.jpg

Het van oorsprong familiebedrijf Hobo bestaat al meer dan 135 jaar. Eind negentiende eeuw (het jaar 1876) legde oprichter Jan Hobo de basis voor het huidige bedrijf. Aanvankelijk als "dorpstimmerman" die leefde van het repareren van kruiwagens tot het maken van ladders. Al gauw groeide zijn onderneming uit tot een serieus bedrijf met eigen personeel.

Het eerste grote werk van Jan Hobo was de verbouwing van Huize Wielestein in 1891. Tijdens de twintigste eeuw verwierven de verschillende generaties Hobo een grote klantenkring. Aanvankelijk alleen in de regio. Maar later door het hele land en zelfs ver daarbuiten. Vandaag de dag is Hobo te omschrijven als een flexibel bouwbedrijf dat zich bezig houdt met een breed pakket aan activiteiten.

In 2004 heeft schrijver Gerrit Groeneveld in opdracht van Dirk en Willemien Hobo een uniek historisch document samengesteld in de vorm van een boek "Van Molenpad naar Molenstraat". Dit boek beschrijft het 125 jarig bestaan van Bouwbedrijf Hobo. Als u geïnteresserd bent in een exemplaar kunt u contact met ons opnemen.

Een citaat uit het boek: "Het is het jaar 1876 dat Jan Hobo zich achter de oren krabt. Hij zet de eerste stappen op weg naar zijn eigen timmerbedrijf. Al was de omschrijving "bedrijf" toen misschien wat overdreven..."

Bouwplannen

bouwtekeningBouwplannen?
Neem gerust vrijblijvend contact met ons op.
Tel. 0418-552253.

Foto-album

referentie 02referentie 01
Bekijk foto's van onze meest recente projecten.

Social

Volg ons via Social Media.

facebook-logo

Hobo

twitter-logo
Hobo
linkedin-logo
Hobo


facebook-logo
BloQ
website-logo
BloQ

D.Hobo & Zn. Bouwwerken B.V. - Tel. +31(0)418-552253 - Fax +31(0)418-552875 - Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - K.v.K. Tiel 11019745